luni, 18 august 2014

Lansare: Mihai Goţiu, Afacerea Roşia Montană


 Fiecare carte de-a lui Mihai Goțiu e un eveniment. 

A publicat:
·         Povestea unui poem discursiv (poezie, editura Paralela 45, 2001; ediția a II-a, editura Tritonic, 2003)
·         Senzaționala evadare a lui Mihai Goțiu povestită chiar de El (roman, editura Tritonic, 2002)
·         Ora 20. Telejurnal (proză scurtă, împreună cu revista La Plic, Chișinău, 2010)
·         Afacerea Roșia Montană (editura Tact, 2013)

Mihai Goțiu este și cel mai bine documentat jurnalist în privința Roșiei Montane și a exploatării miniere pe care canadienii vor s-o înceapă acolo. Din cauza asta a fost amenințat de nenumărate ori, i s-au spart roțile la mașină, a fost arestat la lansarea volumului Afacerea Roșia Montană, iar poliția din Cluj i-a deschis un dosar de cercetare penală în 2013.

De vreo 15 ani, Mihai Goțiu scrie un roman despre Roșia Montană, pe care îl așteptăm cu nerăbdare. Fragmente din el au apărut în volumul Telejurnal, editat la Chișinău, împreună cu Revista La Plic, .

Pe 22 august, aveți ocazia de-al întâlni pe Mihai Goțiu la Cenaclul Republica, de la 18.30, la Biblioteca Națională, acolo unde va lansa volumul la care a lucrat 11 ani: Afacerea Roșia Montană.

Până acum, în afară de belelele în care l-a băgat pe Mihai Goţiu, volumul a adunat mai multe premii:
“Trofeul Critic Atac”, Premiul Special al Juriului la Gala Industriei de Carte din România “Bun de Tipar”, Premiul Special al Uniunii Scriitorilor din România – Cluj, Cartea Anului în ancheta revistei Cultura, nominalizare la Premiile revistei Observator Cultural.


Vă așteptăm!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu