vineri, 31 ianuarie 2014

Vladimir Lorcenkov la Republica


Vladimir Lorcenkov este cel mai tradus tânăr prozator din Republica Moldova și unul dintre cei mai traduși tineri scriitori ruși.

În 2001 a primit premiul Debut, pentru proză scurtă, în 2003 premiul Debut pentru roman. În 2008 a luat "Russkaia premia" pentru roman. În 2012 a fost nominalizat în lista scurtă a premiului "Naţbest". În 2013 şi-a retras volumul nominalizat, cu o scrisoare usturătoare pentru organizatori şi juriu.

În 2012 a primit premiul revistei Tiuk! pentru "Ocnele Ţarului Solomon", iar în 2013 Premiul "Antioh Cantemir" al Cenaclului Republica pentru "Cuplurile swing".

Vladimir Lorcenkov locuieşte în Chişinău. Până acum a mai avut doar două lecturi publice în Chişinău, ambele la Cenaclul Republica al Bibliotecii Naţionale. A scris în jur de 30 de cărţi.

Următoarea lectură publică în Chişinău va avea loc tot la Cenaclul Republica, Biblioteca Naţională, vineri, 7 februarie, de la 18.30.

Gurile rele spun că e ultima lectură publică a lui Vladimir Lorcenkov la Chişinău şi că va emigra în Israel. Noi sperăm să fie vorba de o bârfă.

Vă aşteptăm!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu